Curl expert och Curl ambassadör.


Frisören och kunden är nyckel till lösningen, idag är Jag stolt att få äran att bli curl expert och curl ambassadör.
När jag började för 18 år sedan så utgick jag från min egna behov och trodde aldrig att behovet va så stort bland sååå många fler som jag . stoltheten att kunna erbjuda hjälp och tillgodose behoven som saknades i vårt samhälle blev drivkraften som fick mig ständigt utvecklas och skapa verktyg som underlättar för mig , mina kollegor och kundens dagliga behov.

kunder som ville ha lösningar och frisör kollegor som ville ha möjligheten att kunna klippa lockiga håren då man inte får lära sig det i utbildningen.

Du måste titta på varje lock som en individ, ”säger Chantelle .” Jag utvecklade fram olika teknik som jag kunde anpassa för varje persons behov beroende på vilka typ av lock texturer dem hade”
Jag började studera mitt lockiga hår behov och mina kunders. Jag experimenterade hur olika lock texturer såg ut i vått och torrt, jag fick arbeta med alla typer av lockar , tajta lockar ,stora lockar , kunder som hade 3 olika typer av Lockar i en och samma huvud ,till dem stora vågigare håren! Med åren insåg jag ganska snabbt att håren krymper och frizzar sig olika beroende på vilken typ av lockar man hade och lärde mig även att beräkna antalet cm beroende på vilken typ av lockar man hade , då dem flesta kunderna fruktade för sin längd på håret vid klippning och undvek klippningen så länge dem kunde. Jag lärde mig att skapa en osynlig uppklippning som inte såg ut som en synlig trappa i lockarna.Jag lärde mig att be kunderna skapa och leka med håret för att se vad deras hår ville göra. Du kan inte klippa lockigt hår jämnt och exakt ! Många gamla idéer från skolvärlden kastades jag ut genom fönstret då dem va framtagna för raka hår och inte alls tillgodosåg den lockiga kundens behov! Att lära sig bryta reglerna och klippa hår ojämnt är främmande för oss frisörer men du måste ändra hela ditt tankesätt! För lockar behöver bli förstådda och få sina behov tillgodosedda.

Jag klipper alltid lockiga hår i vått med curl secrets leav-in conditioner för att värna om lockarna och ge kunden en behaglig delning men slutar alltid klipp tekniken i torra stylade lockar. Jag klipper bara hälften så mycket som med ett rakt hår då det lockiga håret kan krympa mycket mer vid en stylad resultat och aldrig bedöma torrhet i ett lockigt hår som slitag , då det kan ge ett fel beslut om att klippa oftast bort mer va en kund önskar .
Vissa tekniker fungerar absolut inte med lockar. Uppklippning kan förvandlas till separerade avsatser. en uttoning på tajta lockar kan skapa frizz mardröm . Utan rätt form kan lockar se ut som en pyramid.
”Du kan inte klippa lockigt hår
Avhugget säger chantelle . ”Du måste klippa det i vinklar som ger en levande bounce .” Det jag upptäckte var att jag inte behövde klippa varje hårsträng. Jag behövde klippa bitarna som kunde minska tjockleken , men klippa dem på ett sätt som var osynligt för ögat.

Cc-cutting


Cc cutting är en klippteknik och ett verktyg som växte fram i karriären där vi stötte på en enorm stor efterfrågan på lösningar för dem lockiga håren och ganska snart växte det fram ur vår visuella vision , en lösning som blev en succé och räddning för tusen tals kunder.